Goed nep doet het goed

Wie dol is op de tassen van Chanel moet meestal goed sparen. Want zeker, ze zijn mooi gemaakt, het is puur vakmanschap, maar daar hangt ook een prijskaart je aan. De vraag is of een mooi gemaakte Chaneltas daardoor ook écht mooi is.

Chanel echt

Zouden we zo’n tas ook willen hebben als het befaamde Chanel logo er níet op staat?
Willen we twee of drieduizend Euro betalen voor een merkloze gecapitonneerde tas?
Waarschijnlijk niet! Eerlijk gezegd zouden we een aantal modellen waarschijnlijk als zijnde tuttig, terzijde schuiven. Het is dus iets anders waardoor bepaalde tassen zo’n enorme aantrekkingskracht uitoefenen.

De prijs suggereert exclusiviteit, want het is duidelijk dat niet iedereen zich zo’n aanschaf kan permitteren . Het suggereert ook klasse of stijl, want Chanel is dé representant van mondaine chic, de zogenaamde BCBG( bon chic bon genre).
Willen we stiekem benijd worden om onze verfijnde smaak ? Misschien.
Willen we liever naakt dan namaak? Zeker niet.

Waarom is de Chanel tas dan één van de bestsellers op Italiaanse markten? Te koop in vele uitvoeringen, van goede kopieën tot overduidelijke namaak (van Channel tot Chanell) . Goed nep, vaak uitgevoerd in nep leer met een nep logo en een nep ketting, maar ook ..voor de prijs van nep! En toch veel verkocht en met trots gedragen. Waarmee we maar willen zeggen: goed nep doet het goed. Zo ook de tas van &Other Stories (eerste foto in dit artikel).

Terug

Schrijf je in voor de L&L nieuwsbrief

Sluiten