Maxima riep de toorn over zich af toen zij uitsprak dat de Nederlander niet bestaat. Ze had het mis. Hij bestaat wél en ze zien er zelden uit alsof ze ergens naar toe gaan. Sterker nog; ook als ze wél ergens naar toe gaan, zien ze er uit alsof ze nérgens naar toe gaan. Zelden een volk gezien waar mensen zo weinig moeite doen.

Ooit was ik met een gezelschap van Nederlandse collega’s uitgenodigd voor een bezoek aan een Duits operahuis. In de hotellobby verzamelde zich een groep die eruit zag alsof ze nérgens naar toe gingen. Tricot rok en Agu regenjack! Onze entree in het Opernhaus was een pijnlijke confrontatie met de Duitse bezoekers, die er héél erg uitzagen alsof ze ergens naar toe gingen. Smoking en Schmuck all over the place!

Pijnlijk was de pauze toen wij onze gastheer de trap op volgden naar het balkon om, VIP’s only, een drankje te nuttigen. En daar, omgeven door vormeloos miss Etam en Agu jack, prikten de misprijzende blikken vanaf de begane grond. By the way, de opera die wij bezochten heette ”der fliegende Holländer”

Schrijf je in voor de L&L nieuwsbrief

Sluiten