Waaraan herken je een echte Prada?

Het eerste waaraan je de echte PRADA tas herkent zijn twee onmiskenbare kenmerken: de locatie van aankoop en de prijs. Diep in je hart weet je natuurlijk heel goed dat je op straat geen echte designers tas kan kopen.

Dus die aardige verkopers in vakantielanden: negeer ze of koop met je volle verstand goed nep. Voor een echte PRADA tas moet je diep in de buidel tasten, dus bij een goedkoop aanbod op Marktplaats kun je bijna zeker weten dat het om een look-alike gaat.

Logo

Let op het Prada logo aan de buitenkant. Bij een echte tas is deze altijd te herkennen aan de volgende kenmerken: Het Label van PRADA, de driehoek, zit meestal in het midden van de tas, is bevestigd met kopspijkers of nestels en is in een matchende kleur met de tas. Dit label is vaak van leer, soms van emaille. Dus een zwart plastic driehoekje op een zachtgele tas? Juist!

Belettering

De letters PRADA zijn iets verdikt en liggen als het ware op het label. Dat voel je als je er met je vinger overheen gaat. PRADA wordt geschreven in hoofdletters. Let vooral op de letter R in PRADA. De poot is lang uitgerekt en heeft vaak een kleine inkeping.

Voering

De stoffenvoering van de tas kenmerkt zich door de aaneen geregen herhaling van het woord PRADA. Daarboven slingert een rij figuren die lijken op de letter S. De voering kan ook van leer zijn. Hoogglanzend satijn? Niet doen!

Nummer

Zoek in de tas (vaak in een binnenvak of voering) naar een klein stoffen label met daarop een nummer.

Rits

Prada werkt met een aantal geselecteerde fabrikanten. Kijk onder de zipper of hier de naam van een van de volgende fabrikanten staat: Lampo, Ykk, Riri, Opti, Ipi.

Tenslotte

Een echte PRADA tas wordt altijd geleverd met een stof zak, vaak in wit flanel met daarop het PRADA logo. Het aankoopbewijs. Deze zit vaak in een zwart envelopje. Wil je graag een echte designerstas maar voor een schappelijke prijs? Dan is het een prima optie om de tas tweedehands aan te schaffen. Maar let wel op de door ons aangegeven punten.