Aaiii, het zal je maar gebeuren; bevind je je op Prinsjesdag in de entourage van de koning, gepimpt, gekapt , al dan niet voorzien van een hoed, word je de volgende dag in een column van een landelijk dagblad flink in je hemd gezet vanwege…, inderdaad .. je hemd! Nou ja, vanwege je ondergoed!

Uitgelubberde BH
De columniste, niet eens behorend tot de modepolitie, signaleerde een aantal inderdaad opvallende miskleunen met betrekking tot het onderwerk, hoe fraai de toplaag er ook uit zag. Pijnlijk voor de dames in kwestie, want na zo’n onverschrokken confrontatie met je eigen uitgelubberde BH, uitgezonden op de nationale televisie en uitgelicht in een landelijk dagblad, dan zou je het liefst net zo lang binnenshuis blijven, totdat de spoorslags via internet bestelde shapewear is gearriveerd.

2,5 BH’s per jaar
Een aantal jaren geleden kocht de Nederlandse vrouw, gemiddeld 2,5 Bh’s per jaar. Dat zal nu iets hoger liggen, maar feit is dat we liever geld uitgeven aan de bovenlaag, dan te investeren in een passende onderlaag. Jammer, jammer, jammer, want slecht zittend ondergoed kan de mooiste bovenkleding om zeep helpen. En dan hebben we het niet alleen over Bh’s, maar ook over de strings, de slips en aanverwanten.

Onsexy wordt sexy
Kijk eens wat vaker in de spiegel en vergeet daarbij niet je achterkant. Bobbels, ribbels en welvingen op plaatsen waar ze niet horen? Shape it! Dat doe je door jezelf niet in een te klein kledingstuk te persen, óf door passend, ondersteunend of vormend ondergoed te dragen, de zgn. shapewear. Basic van de Hema. Of een luxere versie van bijvoorbeeld Triumph of Wolford. Doe als Bridget Jones: onsexy ondergoed geeft je bovenkleding een enorme boost.